Salariile angajaților din sectorul IT nu vor scădea

In Romania sunt cele mai mici diferente din UE intre femei si barbati in ceea ce priveste salariile
04/10/2017
Modificari in Codul Fiscal legate de contributiile sociale
26/11/2017
Singura problemă care este reală, încă, în curs de rezolvare, săptămâna viitoare, este cea cu angajaţii din IT, care sunt scutiţi de impozit. Pentru această categorie vom da o ordonanţă, care să echilibreze lucrurile, astfel încât niciunui salariat din mediul IT (…) să nu îi scadă venitul”, a declarat Mihai Tudose, potrivit news.ro.

El a susţinut că sectorul IT va fi “o prioritate strategică” în continuare. “Ne dorim să contribuim la dezvoltarea sa. La fel vom proceda şi cu veniturile persoanelor cu dizabilităţi”, a mai spus şeful Guvernului.

De altfel, Florin Talpeș CEO-ul celui mai cunoscut brand românesc hi-tech la nivel global, care este și unul dintre cei mari angajatori, a declarat în urmă cu două zile că guvernanții „nu au fost atenți și nici nu au ascultat” iar dacă „o companie ar face ceea ce gândea guvernul, adică ar păstra costul salarial total salariile ar scădea. Și salariile ar scădea în jur de 7%. Asta e media.”

Florin Talpeș spune că din păcate cel mai mare cost va fi al companiilor româneşti din IT. „Un impact de 7% înseamnă că dacă se păstrează salariile nete li se iau o jumătate sau mai mult din banii de dezvoltare, o jumătate din profit.”

– Sursa: https://www.cariereonline.ro

-Sursa foto: http://www.bloncampus.com/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *